Spomladanski kolesarski vikend od 28. – 30. 5. 2021

Za nami je lepo in doživeto spomladansko kolesarsko popotovanje.

Zbrali smo se na železniški postaji v Ljubljani in se z vlakom odpravili v Kočevje. V kočevju smo zajahali naša kolesa in se po mokrih in blatnih poteh Kočevsega gozda kar lepo zabavali. Prispeli smo na osamljeno kmetijo Rajhenav, kjer so nam postregli z dobrimi jedmi na žlico, prijazen lastnik kmetije nam je razkazal plemenske bike in kmetijo. Ko se potepaš po tako odročnih krajih, kjer ni daleč naokoli nobenega soseda, ni pitne vode, vidiš, da nekateri za preživetje garajo. Sledila je pot na Mirno goro na višino 1047m. Prijazna gospodarica planinske koče je spekla slastne palačinke. Po okrepčilu smo se morali žal spustiti v dolino do našega prenočišča v Čermošnjicah.

Drugi dan je bila rana ura, zlata ura. Po okrepčilnem zajtrku smo se odpravili iz Čermošnjic, v Černomelj, vse do Kolpe do Podzemlja, kjer smo samo od daleč opazovali Kolpo, ki se je vila mimo, ker jutra so bila še hladna in tudi v zraku ni bilo nobene sparine. V zgodnjih popoldanskih urah smo prispeli na Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih. O tem domu pa lahko povem same pohvale za oskrbnika, dobra hrana, dobra postrežba. Zvečer je makadamske poti opral dež in poskrbel, da kolesa naslednji dan niso bila prašna, temveč precej blatna.

Od Planinskega doma pri Gospodični smo po zmernem vzponu prispeli na Trdinov vrh. Pot nas je po gozdnih poteh vodila do Štembuha. Na teh poteh smo se kar nagarali, ker je pot potekala po gozdnih poteh z veliko blata in po zelo strmih klancih. Pot je sledila do Planine v Podbočju in spust do Brežic.

Pohvaliti moram VSE udeležence: Ireno, Nino, Andreja, Boštjana, Roka, Filipa in Oskarja. Za vso vztrajnost, za humor, za spodbude, za bolečine, za ožuljene riti, pomoč… Prevozili smo res dolgo pot in moram priznati, da je Slovensko turno kolesarska pot speljana po poteh, kjer razgledi jemljejo dih. Mislim, da nobenemu udeležencu ni žal, da so se prepostili toku najinega vodenja s Simonom.

Hvala za družbo, za dobro voljo in za vse kar ste prispevali, da je bil vikend tako fajn, da smo vsi uživali.

Statistika:
Pregonjeni kilometriti: 180 km
Premagana višinska razlika: 4200 vm
Pobranih žigov: 8

Naslednje dogodivščine se bodo dogajale poleti in v jeseni, ko se bomo potepali na enodnevnih turah po okoliških hribih ali po Sloveniji.