Jesensko kolesarsko popotovanje v deželi medveda

Medveda nismo videli… samo kakce 🙂 Naše divje popotovanje smo začeli že kar v Ljubljani na glavni železniški postaji. Z vlakom smo se peljali do Ilirske Bistrice, tam smo zajahali naša kolesa in se odpravili na 25 km dolgo pot. Na Veliki Milanji smo pobrali prvi žig STKP in se odpravili naprej do Sviščakov. Premagali smo malo več kot 1000 m višine. Planinski dom na Sviščakih je obnovljen, nudijo dobro hrano, topel tuš in prijazne oskrbnike.

Zbudili smo se v sončno in toplo jutro. Pojedli odličen zajtrk in se odpravili s kolesom proti Snežniku. Po slabi uri kolesarjenja smo prispeli do obračališča, kjer smo pustili kolesa, se natovorili s pijačo, moko, jabolki,… ter nesli na Snežnik. Na Snežniku smo imeli razgled do morja in do hribov. Naša pot s kolesi se je nadaljevala po gozdovih vse do Mašuna in gradu Snežnik. Vsak počitek smo izkoristili za poležavanje na soncu, tako da se je na koncu dneva že kar malo poznalo, da je bil cel dan sonce. Sledil je vzpon proti Hribu Loškem Potoku, ker smo imeli rezervirano prenočišče. Večer so nam popestrili v hotelu s potopisnim predavanje o Islandiji.

Rana ura zlata ura, sonce je jutro že ogrelo in po obilnem samopostrežnem zajtrku, smo jo mahnili kar direkt v klanec do Planinskega doma na Kamnem griču. Med vzponom Rokovo kolo ni zdržalo vseh teh sil, tako, da se je račna odločila da ima dovolj 🙁 Rok je obrnil, šel v Loški Potok in tam počakal na svoje tri punce. Mi pa smo potem nadaljevali pot še do Doma na Travni gori. Pot je zelo slabo označena. Brez GPS ne kolesarit po teh cestah, ker jih je veliko. Pri koči na Jelenovem studencu smo se dobro najedli. Prijazni oskrbniki so nam postregli še s pehtranovo potico. Po dobrem okrepčilu pa je sledil spust po kolesarskem parku Kočevje. Usedli smo se na avtobus in s tem se je naše popotovanje za to jesen končalo.

Prekolesarili smo: 141 km
Višinski metri: 3300 vm
Obiskanih STKP točk: 8

Hvala vsem za udeležbo, dobro družbo. Pohvaliti moram najmlajša popotnika, ki imata v žepu novo izkušnjo, da skromna dejanja pustijo velik spomin.

Se vidimo na spomladanskem vikendu (upam, da tudi že prej),
Barbi