STKP v enem dnevu 2020

Ponovno smo sprejeli migimigi izziv in v okviru dogodka ‘Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot v enem dnevu’ skupaj s kolesarsko sekcijo PD Blagovica prekolesarili prvo etapo od Ljubljane do Mihelčičevega doma na Govejku.

Na izhodišču v Tivoliju se nas je zbralo 12 udeležencev in 2 vodnika. Začeli smo z vzponom na Ljubljanski grad, kjer smo bili prezgodnji, da bi lahko v naše knjižice pritisnili prvi žig (odprejo ob 10:00). Nadaljevali smo skozi staro mestno jedro Ljubljane in mimo Rožnika na prispeli do gozdne poti na Klobuku. Tam smo na hitro povadili tehniko vožnje na kolesu in kar prehitro prispeli na asfaltno cesto na sedlo Preval.

Mimo Toškega čela in Katarine smo prispeli do lepe razgledne točke pri cerkvici Sv. Jakoba. Tu smo se malo okrepčali, naužili lepih razgledov in pritisnili v knjižico žig št. 2. Na drugi strani doline smo že videli naš zadnji gorski cilj dneva – Govejek.

Po spustu v dolino, ki je kar prehitro minil, smo zagrizli v klanec prve stopnje na Govejek. Zaradi strmine in mehke podlage je bil vzpon zelo naporen. Postanek v koči je zelo prijal, tam smo dobili še en žig.

Spust proti Medvodam je bil malo bolj adrenalinski, tako da smo kolesa malo nesli. Povratek v Ljubljano je bil po najlažji poti – čez Medvode in Stanežiče.

Skupaj smo naredili okoli 50km in preplezali 1000vm.

Pohvala gre vsem udeležencem za suvereno vožnjo. Glede na velikost skupine je vožnja potekala tekoče, videlo se je, da so nekateri udeleženci že od prej dobro poznali teren. Vreme je bilo zelo lepo in toplo.
Hvala vodniku Igorju za pomoč pri vodenju.

Se vidimo naslednje leto!