Zaključna turna smuka sezone

Z malo zamude se objavlja še prispevek izpred 14 dni.

Kamniški TSKO-jevci smo zaključek sezone morali prestaviti na predpraznični delovni dan (24.6). Osem se nas je zbralo. Popoldansko-večerni transfer od parkirišča pri jezeru Kölnbreinspeicher do koče Osnabrücker Hütte (2022 m) smo izvedli nekateri v kolesarski drugi pa v peš formaciji.
Naslednje jutro smo začeli z dolgim sprehodom do konca krnice, ki je seveda že kopna. Smuči so ostale na hrbtu do vrha škrbine Preimelscharte (na okoli 2950 m), kjer se pot prevesi na vzhodni ledenik. Do te višine je zadnji vikend zapadlo par deset centimetrov novega snega, ki je imel do vrha več vrst preobrazb. Ponekod je bilo kar sitno, srenači pa nujni, saj je bila špura od prejšnjih dni ponekod poledenela.
Naokoli so se po malem že začele pojavljati spremembe vremena, zato je bil razgled omejen le na bližnjo okolico. Po nekaj fotkah smo se kar hitro spravili v dolino, veter ni bil nič kaj prijazen. Smučarija v prvem zgornjem delu je bila malce težja, sneg je bil namreč precej raznovrsten za popolnoma predvidljivo zavijanje. Nato smo se morali v škrbini za nekaj metrov preobuti v dereze, potem pa po starem snegu z velikim nasmehom odvijugali v dolino. Snežna površina je bila speglana kot na smučišču. Snežni jeziki so se končali na okoli 2150 m.
Odličen zaključek sicer s korono zaznamovane sezone.