Zvoh

Z Zvoha proti Plaži so se Hrvatje borili z Južnimi Korejci, Čehi s Slovaki, Romuni »menda z vratnicami«, na koncu je klin izbil Kline B..

Vso to tekmovalnost smo zapustili s prestopom ograje na vrhu Zvoha ( približno 20m zahodno od križa) in zasmučali severno v smer Grapa. Letošnja zima je bila radodarna s snegom na teh nadmorskih višinah, sobotna jasna noč je zamrznila snežno površino in uživali smo v zavojih po lepo posrenjeni »grifig« skorji, ki se ni predirala. Področje je tako zalito, da je problem odločiti se za smer.

Prečili smo vzhodno nad Dolgo njivo in ugotovili, da je tudi spodnji del Pehte smučarsko vozen; (ogledovali smo že z vrha, a spodnji, najbolj strm del, ni bil viden). Stanko se je na tem mestu »strgal s ketne«, naredil štenge, odsmučal  in medtem, ko sva s Pavlom čakala, da mogoče malo odjenja, je zlezel še sosednjo smer (zelo izpostavljena vesina vzhodno oziroma levo (gledano navzgor) od stene, pod katero desno začne Pehta). Odsmučava in ugotavljava, da bi bilo bolje, da ne bi čakala, a glej ga , zopet Stanko, v spodnjem delu ga počakava in potem se skupaj spustimo na osončen del Dolge njive pozdravit Zlatoroga.

Na krvavškem smučišču si za zaključek ogledamo še nekaj tekmovalcev (mater to leti, neprimerno za naš stil).

Besedilo in slike Tomaž Pibernik.

P.S.: Mogoče kdo ve, ali je bila omenjena smer (gledano navzgor se pod steno, kjer se desno začne Pehta, v levo vidijo vesine v prilogi) že presmučana. Težko verjamem, da ne, a snežne razmere so letos na tem področju res bogate, hkrati pa zaradi bližine Krvavca področje ni tako zanimivo.