STKP v enem dnevu – Od Ljubljane do Govejka

Datum / Čas
12.09.2020 ob 9:00

Kategorije


Turnosmučarski in kolesarski odsek PD Kamnik in Gorsko kolesarski odsek PD Blagovica vas vabita na kolesarsko turo po 1. etapi STKP: iz Ljubljane do Mihelčičevega doma na Govejku, ki bo v soboto 12. septembra 2020 in bo potekala v okviru projekta komisije za turno kolesarstvo pri PZS vožnje Slovenske turno kolesarske poti v enem dnevu. 

Prijave

Prijave so preko skupnih prijav na spletni strani: https://migimigi.si/stkp1dan/, na prijavnici izberite etapo številka 1

Opis ture

Razgibana tura je podrobneje opisana na spletni strani: http://pzs.si/ktk/wpstkp/2016/06/15/01-ljubljana-mihelcicev-dom-na-govejku/

Ker je tura del transverzale in postreže s konkretnimi klanci, se bomo v Ljubljano vrnili po lažji poti – čez Medvode.

Za pot, ki je kondicijsko zahtevna, bomo potrebovali cca. 5 ur kolesarjenja s postanki vred (cca 50km in okoli 1000m višinskih metrov).
Tempo na turi in postanke bomo prilagodili udeležencem.

Hrana in pijača je iz nahrbtnika, možno pa jo je dobiti tudi v obeh planinskih domovih ter v gostišču na Trojanah. Kolesarjenje poteka na lastno odgovornost. Na turi je obvezna uporaba kolesarske čelade in upoštevanje cestno prometnih predpisov ter navodila vodnikov. Prevoz kolesarjev na izhodišče je v lastni režiji.

Informacije

Prijavljeni bodo po elektronski pošti dobili podrobnejše informacije, dodatne informacije so na voljo pri vodnikih:
– Simonu Berlecu PD Kamnik (031 369 431) ali
– Igorju Trdinu PD Blagovica (041 / 953 893)

Lepo vabljeni!

 

Kamnik, Blagovica, 14.08.2020
Turnosmučarski in kolesarski odsek PD Kamnik
Gorsko-kolesarski odsek PD Blagovica