MTB tura po kraškem robu

Botra jesen je bila to leto zelo radodarna z sončnimi in toplimi dnevi. Verjetno smo najtoplejšo soboto v mesecu oktobru, Kamniški turni kolesarji izkoristiti za potepanje po Kraškem robu.

Zbor, štart in cilj ture je bil v vasi Črnotiče. Štirje udeleženci, smo se še malenkost pred načrtovanim odhodom, odpravili na pot.

V prvem delu nas je čakalo prečenje travnikov in zapuščenih pašnikov. Različnih potk in kolovozov tukaj kar mrgoli. Seveda smo našli pravo pot in jo uspešno prevozili.

Že po nekaj minutah vožnje smo prišli do cerkve Marije Snežne, ogledali smo si njeno zunanjost. Rekel bi, da je zgrajena na zanimivo samotni lokaciji.

Sledil je glavni vzpon ture. Najprej klasičen makadam in gozdnata pokrajina. Gozda je zmanjkalo, zapeljali smo v malce drugačen, prazen, divji kraški svet. Hribi polni posušene trave in lepe enoslednice so delovale čarobno. Osvojeni vrhovi so si sledili drug za drugim Kojnik, Golič, Nadglavinjak in Kavčič.

Povratek do izhodišča je bil razgiban. Pot nas je vodila čez čudovite mirne travnike. Ker smo vozili blizu Kraškega roba smo med povratkom našli tudi nekaj lepih razglednih točk.

Čisto na koncu smo si ogledali še utrdbo Črni Kal, v njeni bližini smo občudovali športne plezalce pri njihovem preživljanju prostega časa. Razgled z utrdbe je pravi balzam za dušo.

Na koncu naj še napišem, da sem na turi res užival. Oskar, Filip in Pavle so bili super. Z veseljem še kdaj!

Pa še nekaj dolgočasnih statističnih podatkov:
prevožena razdalja: 34 km,
premagani klanci: 900 m,
povprečna starost udeleženca: bojda nizka 33 let 🙂

Vodja ture: Rok Galin