Planina Konjščica (1451m)

Sobota je obetala za kolesarjenje ugodno vreme in ker je skupna tura odpadla, sem poiskal cilj v bližini. Udeležencem primerno (9+11let) sem izbral nekaj z manj višinci. S pomočjo tržiške strani sem skombiniral Planino Spodnja Konjščica z izhodiščem v Lomu pod Storžičem, oziroma malo višje pri križišču nad vasjo.

Od tam desno smo šli gor, levo pa smo prišli dol.

Tura je v celoti speljana po makedamu oz. gozdni cesti, ki je kljub letošnjim vremenskim neprilikam kar solidna. Nazaj grede sem imel ideje, da se kakšen del odpelje tudi po poti, samo je bilo zaradi nočnih padavin vse razmočeno in smo se držali ceste.

Na koncu so bile punce zadovoljne, saj pot vsake toliko, za razvedrilo, postreže z razgledi na okoliške hribe – Kriška gora in Storžič na eni strani ter Košuta na drugi strani hriba. Tudi vreme je držalo, edino po kosilu se je iznad Košute pripeljala nevihta z nekaj kapljami dežja, predvsem pa je ohladila ozračje (na 14°C). In kakor hitro je prišla, je tudi odšla.

Vsekakor pa ne smem pozabiti na gostijo na planini, kjer smo bili odlično postreženi, tako da smo zelo hitro spremenili plane in kosilo pojedli kar na planini.

Še statistika ture – 20km in slabih 800m višine.
[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/2019-07-13 Pl_Konjščica.gpx”]