Rokovnjaška pot malo drugače

Lepo sobotno dopoldne smo izkoristili za prvo letošnjo turno kolesarsko turo. Zbralo se nas je pet, trije člani PD Kamnik in dva člana PD Blagovica.
Začeli smo v Blagovici in že začetni vzpon proti Vrankam in Golčaju je poskrbel, da nas ni preveč zeblo. Prisotnost lokalnih vodičev je bila zelo dobrodošla, saj smo izvedeli precej zanimivosti o teh krajih. Na Golčaju smo si ogledali vzorno urejeno okolico cerkve in spomenik žrtvam NOB na hribu nad cerkvijo. Zaradi daljšega obdobja lepega vremena, nam meglica ni omogočala tako lepega razgleda, kot je sicer možen.

Nadaljevali smo po trasi Rokovnjaške planinske poti. PD Blagovica si prizadeva, da bi ta pot postala dvonamenska. Upamo da jim uspe, kajti res je lepa in primerna tudi za vožnjo s kolesi. Na Limbarski gori smo imeli krajši počitek. Glede na lepo vreme in dobro voljo smo se odločili da turo podaljšamo še do Gradiškega jezera.

Hitro smo bili v Negastrnu, nadaljevali v Vinje in po gozdnih poteh prispeli do Gradiškega jezera. V Blagovico smo se vrnili preko Trnjave in Krašnje, kjer smo opravili analizo ture in naredili načrte za naprej.