Osvežitev lepila na turnih kožah (psih)

Na predzadnji turi je bilo na srečo ne preveč mrzlo, tam okrog ledišča in ko sem drugič natikal pse, je lepilo komaj držalo. Samo, ker sem vedel, da je gaz sedaj že uhojena me ni skrbelo. In psi so do konca zdržali na smučeh.

Ko pa sem včeraj v globokem mrazu drugič natikal pse, pa se niso več prijeli. In ko se je strmina nazaj na sedlo postavila pokonci, sem kmalu začutil zdrsavanje smučke in kakšna dva ovinka kasneje je bilo veselja konec. Smuči na ramo in gaženje čez koleno do sedla, ki na srečo ni bil pretirano daleč, samo namesto 10 minut sem potreboval pol ure in konkretno porcijo naprezanja. Ter še nekaj na naslednji vrh…

Seveda sem se potem doma takoj lotil rešilnih akcij po youtubu in ko sem že skoraj kupil lepilo, sem naletel na zanimiv video – Kako osvežiti pse:

Izgubiti nisem imel kaj, če se zalomi bom pač tako ali tako moral zamenjati lepilo. Na srečo smo imeli vsaj peki papirja zadosti in sem se lotil akcije.

Postopek je proti pričakovanjem uspešen, peki papir se je strgal samo enkrat, pa še to sem brez problemov rešil s pinceto. Vse ostalo pa kot v videu – deluje. Edino likalnik naj ne bo nastavljen na premočno – moj ima tri pikice, delal sem na 1 in pol, ko sem zvišal temperaturo se mi je prijel peki papir.

Spodaj pa še moja priprava in pa video z rezultatom po prvi smuči.

Verjetno ni ravno kot novo, samo razlika je več kot očitna.