Slovenska – za Cmirom

TSKO-jevci vseskozi malo migamo, za včeraj smo se odločili, da gremo v Slovensko. Informacije od predhodnikov so dobro kazale in tako je sekcija 60+ ( štirje smo našteli nemogočih 241 let) ob pol osmih štartala iz Vrat.
Vstop je dobro zalit, naprej pa je praktično kopno. Sledilo je praskanje mimo Belih plat, ponovno se sneg prične pri Bučarjevi steni. Slovenska grapa je lepo zalita, Prevčev izstop tudi, čeprav je ponekod že precej ozek. Prijetno zmehčan sneg v grapi, je nakazoval enačbo, po kateri je kazalo, da bomo popoldne fasali gnilca.
Pod Kredarico smo pogledovali proti Mullerju, če bi mogoče šlo gor. No, ko je priletelo nekaj šleperjev ta belega skozi kamin, tudi gledali nismo več. Preden smo prišli do Kredarice, se je tudi na vrhu zabilo, tako da je tudi normalka odpadla. Po malici in oddihu, se je zopet pokazalo sonce in mahnili smo jo čez Rž. Po pričakovnjih je bilo že kar gnilo, ampak še užitno. Snega do Staniča in naprej za Cmirom je še precej, zgodba pa se konča nekje na 1500 mnv.
Če ne bodo Avstrijci dvignili ramp, nam slabo kaže.

Besedilo in foto: Vital Vek