Klomnock (2331m)

Včeraj se nas je nabralo osem “kosov ” mešanice AO + TSKO. Vodenje te črede mladih bikcev in starih bizonov je prevzel Andrej.
Hitro smo se odločili, da gremo na Klomnock, to je hrib, ki ga je Jure prejšnji teden falil. Parkirišče v dolinici nad Bad Kleinkirchheim je bilo napol prazno, zabije se kasneje, ko pridejo sankači na traso ceste, od koče do rampe.
Strmine nad gozdom so bile trde do vrha, brez srenačev ne bi šlo. Je pa verjetno boljša varianta, da se v breg proti koči, namesto po markirani poti, zavije malo kasneje po cesti.

Na vrhu ugotovimo, da so zelo dobre razmere na SV pobočjih. Z Juretom odsmučava v pobočje s strmino od 35-45 stopinj, ki še ravno dopušča sproščeno smučanje. Razmere stabilne, sneg grifig, ki tako grabi, da je treba pravilno dozirati pritiske v zavojih. V spodnjem delu najdeva še nekaj pršiča, in na planini zopet natakneva pse in srenače. V slabi uri sva nazaj na vrhu pri križu, ostali so že prej odsmučali v dolino.
Ob 13 h so bila južna pobočja zmehčana, kot na spomladanskih turah. Spodaj sva se priključila na kolovoz, ki vodi skozi gozd. Vmes so tudi strme ozke bližnjice , kjer odpove vsaka tehnika zavojev, obnese se samo bočno drsenje-abručanje. Pripelje se do parkirišča, popaziti je treba samo na mladiče na sankah in sprehajalce, ter občasne mine na cesti.