Sandkopf (3090m)

Ta vikend je okrnjena ekipa Kamniškega TSKO zopet iskala optimalno smuko v bližnji in daljni okolici. In ker se čez teden razmere niso bistveno spremenile je poročilo JJ na Snežaku dalo idejo za cilj v bližini Velikega Kleka.

Štart je bil malo nad vasjo Schachnern na višini okoli 1570m, kjer smo z dovoljenjem kmeta izkoristili splužen prostor, ki je v tem koncu kar redka dobrina.

Prvih nekaj metrov travnika je bilo še kar strmih, nato pa se hrib postavi v zmerno naklonino, ki se konča 1500m više, z dvema izravnavama – ena na 1800m visoki planini, druga pa na sedlu slabih 1000m višje.

Vmes pa strmina, ko si ves čas v dilemi – ali bi šel v okljukih ali naravnost. Hkrati je to tudi edina dilema ta dan, saj odlična snežna podlaga, sonce in skoraj brezvetrje pripomore, da so tri ure in pol kar hitro minile in to kljub občutku višine zadnjih nekaj metrov pod vrhom.

Na vrhu si ob pomoči sonca in razgledov počasi povrnemo moči, da v največji meri izkoristimo še ene odlične smučarske razmere – dan ali dva nazaj je zapadlo nekaj centimetrov pršiča, ki nam je bogatil smučanje dobrih 1000m.

Nižje, ko ga je zmanjkalo, pa je sonce že rahlo popustilo beton, tako da rodeo v gozdu niti ni bil tako slab, sploh napram prejšnjemu tednu. In to kljub vedno bolj trdim nogam.

Sledi edino še dolga pot domov v upanju, da tudi v bližnji okolici pade kakšna obilnejša snežna pošiljka, ki bo končno skrajša te 2+ urne vožnje po Avstriji.