Mrzla gora

Mrzla gora me je že večkrat zavrnila, 2x gnilo, 2x trdo. V soboto sva s Stankom ponovno probala , pa je bila zopet malo samosvoja.

Preko Jezerskega v Avstrijo, odcep za Pavličevo sedlo, po par sto metrih, pri mostu,pa desno na makadamsko cesto , ki vodi do konca doline.Makadam je lepo na novo poravnan, rampa je dvignjena, tako da sva pripeljala do konca krnice. Zaradi strmine in trdega snega sva nosila, saj se tudi na zgornjih snežiščih ni prediralo. Leva grapa , ki vodi na vršnji greben je lepo zalita , tudi ozek prehod in pa tudi obvoz desno pod skokom. Sama grapa je bila trda, vršnji greben pa lepo obložen z napihano kložo , tako, da nisva imela nobene želje ( beri ..jc ) da bi ga prečila.

Da je nekoliko popustilo sva morala čakati dobro uro. Odsmučala sva po desni strani grape , ki je obrnjena na jug in se je bila že nekoliko odjužena , leva , ki je obrnjena na zahod, je ostala trda.

Strmina nad sitnim prehodom se poveča na okoli 50 st., iztek pa je lepo poravnan.

Smučanje po zalitih snežiščih je bil pa en sam užitek , vse do avtomobila. Tudi prehod po izstopni rampi je še zalit, tako, da bo zadeva užitna še kar nekaj časa.