Kolesarski vikend nad Bohinjem

Ireninemu vabilu za skupno kolesarjenje nad Bohinjem sta se odzvali dve mladi družinici, in skupaj smo najlepše izkoristili razmere pred napovedano ohladitvijo.

Naše izhodišče je bila prijazna hišica v Srednji vasi. V soboto smo preko Gorjuše, Mrzlega studenca in planine Kranjska dolina kolesarili pod Bratovljo peč. Na vrh smo se vzpeli peš, tam pa se naužili prelepega razgleda na Radovno in Karavanke.

DSC09818_stitch

Nadaljevali smo čez Medvedovo konto na Rudno polje in čez Uskovnico v dolino. Sledila je osvežitev v Bohinjskem jezeru, kjer smo se dobili z otroci in varuhinjama. Po skupnem kolesarjenju do koče je sledil piknik.

DSC09825_stitch

Razvajeni od lepih razgledov prejšnjega dne smo želeli podobno kvalitetne tudi v nedeljo. Najprej smo se povzpeli na Uskovnico, pritisnili žig STKP in nadaljevali proti planini Zajamniki. Glede na to, da fotografije z Zajamnikov krasijo nebroj koledarjev in ostale planinske literature smo se tja peljali z visokimi pričakovanji. Nad planino smo bili navdušeni, tam smo tudi preizkusili in kupili nekaj mlečnih izdelkov.

Nadaljevali smo na Goreljek, da se ne bi preveč vozili po asfaltu, smo poiskali alternativo okoli Madance. Naslednji cilj je bil Vodnikov razglednik. Zopet razgled da ga vikaš. Sledil je spust v dolino in ponovna osvežitev v jezeru. Temperatura jezera je bila več kot 23 stopinj, super!

DSC09964_stitch

V lepi naravi in sproščenem vzdušju smo preživeli zelo lep vikend.