Vesele Gorice rudarijo

Vožnja v Črno na Koroškem
Vožnja v Črno na Koroškem

V prvem tednu v avgustu smo sodelovali pri izvedbi otroškega planinskega tabora v organizaciji mladinskega odseka PD Kamnik. Čez dva prelaza smo se podali v Koprivno na Koroško.

Že prvi dan smo se z otroci s kolesi odpeljali v Črno na Koroškem, kjer smo si ogledali etnološki muzej in muzej olimpijcev. Razen najmlajših so vsi ostali otroci prikolesarili tudi nazaj v tabor.

Ponedeljkov deževni dan smo zapolnili s tekmovanjem v kvizu in nogometnim turnirjem.

Torek je bil rezerviran za Peco – iz doline Tople smo jo obiskali z različnih strani, nekateri smo si ogledali tudi votlino kralja Matjaža. Štirje nadebudni kolesarji pa niso imeli dovolj in popoldan smo opravili kolesarsko turo ob dolini reke Meže proti njenemu izviru.

Kolesarjenje v tunelih rudnika Mežica

V sredo smo imeli rezerviran ogled rudnika Mežica. Največji otroci so kolesarili do Mežice, potem pa v spremstvu vodnika prekolesarili še pot po rudniku. Zanimiva izkušnja, v kateri smo spoznali težko življenje knapov in vragolije, ki jih je zganjal Perkmandelc.

V četrtek sva z Damjanom opravila odraslo kolesarsko turo nad Koprivno. Na turistični kmetiji Kumer sem v knjižico pritisnil prvi žig pred časom odprte Slovenske Turno Kolesarske Poti. Otroci so bili takrat na drugi točki STKP – na Uršlji Gori.

Tudi v petek kolesa niso samevala, uporabili smo jih za rešitev logistične težave – starejši otroci so se po koncu dvodnevne ture, ki jih je peljala čez Olševo in Raduho, s kolesi spustili od kmetije Bukovnik v tabor.

Koroška je raj za gorske kolesarje, prepredena s potmi in makadamskimi cestami različnih težavnosti. Zagotovo se s kolesi tja še vrnemo!