Krniška glavica

Tura TSKO! Danes smo se smučarji kar po skupinah porazdelili. Jeti je z Cenetom in Jerebom peljal tečajnike na skupno turo, ta »hitra« skupina ni mogla spati in je ob 6h odšibala Palcu naproti. Pa jih je megla nekje pod vrhom ustavila, še samo ne vedo kje!

No, mi pa smo bili dogovorjeni za ob 7h, vreme ni bilo ravno obetavno ampak upanje umre zadnje, saj so vremenkoti napovedali na zahodu lepše čase. Navkljub napovedi nas je vseskozi spremljala nizka oblačnost, v Kranjski gori so nas pozdravile dežne kapljice, v Ratečah drobne snežinke in v Zajzeri rahlo sneženje.

Najprej do koče Grega, ki je očitno čez vikende odprta, potem pa v smeri markirane poti proti vrhu Krniške glavice. Oblačno in megleno, kot povsod v bližnji okolici in vse je šlo dobro, do vznožja vrha. Tam pa smo se ob pogledu navzgor v gosto meglo in strmino z nepredelanim snegom nad nami, odločili, da bo tokrat vrh počakal.

Smuka čez redek bukev gozd do koče je bila uživaška, pod kočo skorja, malce nižje pa že težji južen sneg ampak dober za smučati, do avtomobila. Srečali smo le dva turna smuačarja, ostali krplarji in pohodniki, ki jih ni bilo malo, pa so imeli za cilj kočo.

Smučkali Haubi, Irena, Simon in Andrej.