2. tradicionalna kolesarska piknik tura

Letos smo drugič izvedli skupno TSKO kolesarsko turo. Prva sobota v juniju se nam glede vremena zopet ni izneverila. Ker je bila tura namenjena kolesarjem vseh zmožnosti, se nas je na izhodišču v Kamniku zbralo 18 kolesarjev in kolesark. Lanskoletni cilj Veliko Planino je letos zamenjala njena soseda vulkanskega izvora – Kašna planina.

Začeli smo mimo Samotnega malna in čez Godič smo prikolesarili na Brezje. Klanec proti Brezjam je naredil prvo selekcijo – karavana se je raztegnila, podobno močni so formirali manjše skupinice, ki so skupaj nadaljevale naprej.

Bolje pripravljeni so se podali na daljšo traso in po različnih variantah raziskali poti okoli Kašne planine, ostali pa smo na Gozdu naredili kratko pavzo in počakali še dva junaka, ki sta pot začela malo za nami. Po makadamskih cestah in gozdnih poteh smo se spustili na Poreber, preko Hriba nadaljevali na Briše in navzdol proti Samotnemu malnu. Daljša tura je na števcih pokazala čez 50 km z okoli 1200 vm vzponov, krajša pa 20km in nekaj čez 500 vm vzpona.

Tura se je zaključila s piknikom, na katerem je okoli 30 ljudi ob dobri hrani in hladnem pivu poskrbelo za dobro voljo.